Zonnepanelen

Wat zijn de installatiekosten van zonnepanelen?

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen variëren afhankelijk van de grootte en het type systeem. Zonnetegels zijn over het algemeen duurder dan de traditionele panelen. De prijzen zijn de laatste jaren echter gedaald als gevolg van de vooruitgang in de zonne-energietechnologie.

In de onderstaande tabel ziet u de gemiddelde prijzen van zonnepaneelsystemen, evenals de geschatte kosten en het rendement. Zoals eerder opgemerkt, is dit slechts een poging om een ​​brede schatting te maken, aangezien de kosten van zonnepanelen zullen verschillen afhankelijk van kwaliteit, type en grootte.
Het gemiddelde huishouden heeft een zonnestelsel van 4 kW nodig. Dat zonnepaneel kost tussen de £ 4000 en £ 6000 en beslaat ongeveer 21 vierkante meter van uw dak. Hoe meer elektriciteit uw systeem kan genereren, hoe hoger de initiële installatiekosten, maar de besparingen zullen op de lange termijn ook hoger zijn.

hoger zijn

Hoe kunt u geld verdienen met zonnepanelen?

Het gebruik van zonnepanelen levert ook geld op, hier is hoe.
National Grid Sale back rate – 4,77 p / kWh
U krijgt ook betaald voor de elektriciteit die u opwekt maar niet gebruikt. Je verkoopt het terug aan het netwerk en verdient tot € 70 extra per jaar.

Uw energierekening verlagen

Door zonnepanelen te gebruiken, kunt u uw rekeningen verlagen. De elektriciteit die u gebruikt wanneer uw panelen actief zijn, is gratis. Dit bespaart u meestal ongeveer £ 100 per jaar aan rekeningen, maar de besparingen kunnen natuurlijk variëren van huishouden tot huishouden.

Hoeveel kunt u besparen / verdienen met zonnepanelen?

Er zijn drie manieren waarop u geld kunt besparen / verdienen. De overheid betaalt je voor de energie die je hebt opgewekt, of je die nu hebt gebruikt of niet. Daarnaast bespaart u nog meer doordat u gebruik maakt van gratis elektriciteit.

met zonnepanelen

U kunt die besparing verhogen als u de meeste hulpprogramma’s (wasmachine, vaatwasser) gebruikt gedurende de dag dat uw zonnepanelen actief zijn. Die kleine veranderingen kunnen grote besparingen opleveren door de energierekening.

Het totale bedrag dat u kunt besparen met een zonnestelsel van 3 kW is ongeveer £ 570 per jaar. Dit betekent dat u gedurende de 20 jaar waarin u in aanmerking komt voor het Feed-in Tarief, ongeveer £ 11.400 kunt besparen. Ook na die 20 jaar blijf je geld besparen door de gratis stroom.

Hoewel de initiële installatiekosten misschien een beetje hoog lijken, is het geld dat u op de lange termijn kunt besparen een investering die u moet overwegen. U verlaagt niet alleen uw rekeningen, maar u verkleint ook uw ecologische voetafdruk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven